понеделник, 28 октомври 2019 г.

Примерни дигитални игри



Примерни дигитални игри, които могат да бъдат  използвани в час по човек и общество, история и цивилизация, география и икономика, човек и природа, чужд език и други учебни предмети

Чрез дигиталните игри ученето става забавно, а и това е лесен начин учителят да получи обратна връзка за знания, умения и компетенции на своите ученици. Те могат да бъдат добавени към проект, над който работят учениците или да бъдат използвани като част от оценяването в края на даден проект.
Посочените описания на игри и линкове са подходящи за възраст 8-12 години. Те могат да бъдат играни като част от урок или вкъщи:
Игра № 1 Европейски пъзел
Искате ли да играете пъзел за страните от ЕС или езиците на ЕС? Или и двете? Можете също така да разпечатате гигантска карта на Европа, за да оцветите.

Игра № 2 Подаръци за баба
Две деца предприемат пътуване из Европа, купувайки сувенири за баба си по пътя. Забавлявайте се с тази игра от точка до точка, като помагате на баба да разбере какви са подаръците и от коя страна са.

Игра № 3 Да изследваме Европа
ЕС има 28 страни членки. Всеки има различна история, география и култура. Тествайте знанията си в настолна игра - играйте сами или предизвикайте свои съученици.

Игра № 4 Сравнете знамената
Всяка от 28-те държави от ЕС има свой флаг. Вижте дали можете да сравните двойките, като обърнете картите. Научете какво означават цветовете във всеки флаг.


Игра № 5 Откривател на забележителности – можете ли да намерите двойката?
Кликнете върху европейските знамена и вижте известни забележителности...... всеки се появява два пъти! Можете ли да намерите двойките?

Игра № 6 Европейски съюз – за какво става въпрос?
Помогнете на учениците си да открият повече за страните от Европейския съюз, като използвате тази забавна интерактивна карта. Направете екскурзия до всяка страна и разберете какво обичат да ядат в Чехия, кой спорт е най-популярен в Словакия, научете имената на някои известни холандски художници и много повече.

Игра № 7 Машина на времето
Вземете този тест и разберете колко знаете за историята на Европа. Поставете космическия кораб в правилния отговор, като внимавате да избегнете метеоритите.

Игра № 8  Детективи на културно наследство
Онлайн игра „Детективи на културното наследство“ за ученици на възраст 10-12 години или 13-15 години е част от учебния инструментариум за учители. Той представя въведение в европейското културно наследство и предизвиква дискусия. Играта може да се играе по двойки или групи, като учителят действа като фасилитатор.

Игра № 9  Вземи езика и продължи нататък
Тази игра запознава децата с 24-те официални езика на ЕС. Всеки език е представен на собствената си страница с цветни илюстрации и няколко основни и полезни фрази като „благодаря“,  „не разбирам“ и др.
Игра № 10  Партньори
В този комикс - игра са включени шест региона в рамките на Европейския съюз : Финландия, Ирландия, Северна Полша, Португалия, Южна Италия и една отвъдморска територия, Френска Гвиана. Факти и цифри за регионалната политика и нейните различни аспекти допълват измислената част на книгата.

В дигиталната версия на "Партньори" предлага един забавен и информативен нов опит чрез комбиниране на разказ и интерактивни елементи с викторини и игри. Уебсайтът съдържа допълнителна информация и връзки за учители.

Игра № 11 Как се вземат решенията в Европейския съюз?
Бихте ли искали да запознаете учениците си с процедурите за вземане на решения в Европейския съюз, в които те сами водят преговорите? Играта е подходяща за по- големи ученици. Има две версии на играта – стандартна и разширена

Игра № 12  Устойчив град
Тази забавна и ангажираща игра е свободна за игра и предизвиква учениците да изградят свой собствен устойчив град, като балансират пет теми: храна, природа, енергия, транспорт и ресурси, като същевременно ги вдъхновяват да мислят за екологичните проблеми. Той е предназначен да покаже на учениците как могат да създадат по-чисто, здравословно и „устойчиво“ бъдеще за нашите градове и планетата - и всичко това с помощта на овцете Шон. Може да се играе на смартфони и таблети в 28 версии: по един за всяка държава от Европейския съюз и на всеки от 24-те езика.



Игра № 13  Приключения с жабата Фред

Историята представя две деца и техните приключения с Фред, добре образован жаба. Той е пълен със забавни анимации и интерактивни функции. Учениците научават за водния цикъл и как работи обработката на водата. От практическа страна има много съвети как да запазите водата.


Няма коментари:

Публикуване на коментар