неделя, 17 ноември 2019 г.

Обучителни материали - дигитални ресурси





Sketch Up - 3D моделиране

Програмата може да се използва в обучението в часовете по математика, ИТ, ИИ, кръжочна работа, работа по проекти. Могат да се представят 3D модели на тела в пространството, дизайн на къщи, сгради, градини, улици, вази, анимации и др. Програмата е предизвикателство за учениците и става любима за тях. Така чрез пространственото моделиране, учениците от 3. и 4. клас се подготвят за работа в прогимназиален етап на обучение.
Sketch Up e програма за триизмерно моделиране, разработена от интернет гиганта Google. Може да се каже,че е лесна за използване и е предпочитана пред другите програми за триизмерно моделиране.

Как да използваме Science Journal



Чрез обучението ще научите за възможностите и как да използвате Science Journal  (безплатно приложение на Google) кото средство в часовете по ЧП, чрез което учениците да провеждат научни изследвания и да събират данни като част от експериментите им.
Science Journal  е безплатно приложение на Google, което предоставя на учениците достъп до кутия с инструменти за научни изследвания и събиране на сензорни данни като част от експериментите им. Използвайки сензори, които са стандартни за много смартфони и мобилни устройства, учениците могат да събират данни в реално време като част от практическото проучване по различни предмет

Google My Maps


Колко пъти ви се е искало да имате карта, с която да онагледите урок за георгафските области на България? Или пък да дадете възможност на учениците ви да създадат свой маршрут за предстояща екскурзия?
С инструмента Google My Maps това е възможно! И не само това: можете да създавате текстови задачи по математика за изчисление, но не с въображаеми, а с реални мерни единици; да сравнявате разстояния от точка 1 до точка 2. По всяка вероятност ще намерите и друго приложение на създадената от вас карта. Google се грижи вашата карта да притежава реални размери и дестинации!

Виртуални лаборатории и инструменти


Виртуалните лаборатории за провеждане на научни експерименти са едни от най-интересните и полезни образователни ресурси в мрежата.
Чрез тях могат да се визуализират различни процеси и обекти, да се провеждат виртуални лабораторни работи и учебни експерименти, да се достигне до идеи за самостоятелни проучвания и изследвания. Ресурсите са безплатни.

Използване на виртуална реалност в чуждоезиковото обучение


приложението VR Learn English. Това е мобилно приложение, посредством което може да се направи виртуална разходка в различни стаи – спалня, трапезария, всекидневна и др. По време на виртуалната разходка учениците ще се запознаят с английските наименования на различни предмети, които са част от тяхното всекидневие. По-големите ученици, които вече са запознати с английските наименования на тези предмети, биха могли да преговорят вече усвоените знания.
Предимствата на приложението пред други подобни са:
·         включеното произношение на обектите в стаите;
·         движенията са изцяло зависими от погледа на потребителя (тоест движението „върви напред“ се извършва като се задържи погледа на потребителя напред);
·         движенията са балансирани;
·         стаите са изградени от качествени 3D графики.

Много полезно ръководство е:

Няма коментари:

Публикуване на коментар