понеделник, 25 ноември 2019 г.

Приложение на софтуер за създаване на образователни комикси








Съществуват различни софтуерни приложения и сайтове, които осигуряват възможност за използването на готови шаблони при създаването на образователни комикси.
В таблица 1 са представени софтуерни приложения за създаване на комикси и кратко описание на технологичните им параметри и възможности.




Таблица 1. Софтуерни приложения за създаване на комикси

Софтуерни приложения за създаване на комикси
Описание
https://www.storyboardthat. com/storyboard-creator
Свободният достъп до софтуера позволява създаването на три комикса на седмица. Комиксите са ограничени от 3 до 6 сцени. Изтеглените файлове съдържат воден знак. Услугата предлага платен план за учители.
Създадените сцени могат да бъдат съхранени само като изображения. Безплатен е за използване. Платформата предлага допълнителни услуги като създаване на собствен персонаж, сцена, редактиране на изображения, създаване на книга и др. Поддържа кирилица, но само на определени шрифтове.
MakeBeliefsComix.com
MakeBeliefsComix е безплатен инструмент за създаване на комикс. Получава се достъп до много герои, шаблони и възможност за изграждане на свои собствени комикси.
Comic Master
Comic Master е флаш базиран сайт, който е лесен за навигация. С тази услуга можете да се създават собствен комикс с герои и персонажи, чрез които да се представят оригинални истории в различни сфери.


Няма коментари:

Публикуване на коментар